Президент Ради Євросоюзу Херман ван Ромпей вважає підписання партнерської угоди з Україною «справжнім тестом для «Східного партнерства» в цілому».

Глава ради Європейського союзу Херман Ван Ромпей охарактеризував очікуване підписання Угоди про асоціацію з Україною як «історичну можливість» і «справжній тест» для «Східного партнерства» в цілому.

У своєму виступі на щорічній конференції глав делегацій ЄС , яка відбулася у Брюсселі 4 вересня, Ван Ромпей зазначив , що ЄС перебуває у постійному контакті з українським Президентом Віктором Януковичем з питання підписання цієї Угоди , передає «Інтерфакс-Україна».

«Саміт «Східного партнерства» , який ми проведемо в листопаді у Вільнюсі , може бути досить значним. На столі буде підписання партнерської угоди з Україною , яке є справжнім тестом для «Східного партнерства» в цілому. Це, у свою чергу, потребує подальших важливих кроків з боку України» , - сказав Ван Ромпей.

«Це - історична можливість для нас , і з цього питання ми залишаємося у контакті з Президентом Януковичем» , - підкреслив він.

Нагадаємо , саміт «Східного партнерства» у Вільнюсі , на якому очікується підписання Угоди про асоціацію України та ЄС , пройде 29-30 листопада.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

531