Міністерство закордонних справ України спростовує заяву посла Сирії у Києві Мохамеда Саїда Акіли щодо участі українців у сирійському конфлікті на боці опозиції .

Про це повідомив радіо «Свобода» директор департаменту інформаційної політики МЗС Євген Перебийніс.

«У нас є офіційна нота МЗС Сирії , отримана на прохання нашого посольства в Дамаску про те , що у них немає даних щодо того , що громадяни України брали участь у військових діях» , - зазначив Перебийніс.

Нагадаємо , сьогодні в Києві посол Сирії Мохамед Саїд Акіль заявив , що , за його даними , на боці сирійських повстанців воюють представники більше 80 держав , у тому числі з України.

Як раніше повідомляв ForUm , президент США Барак Обама доручив Пентагону підготувати кілька планів операцій у відповідь на повідомлення про застосування у Сирії хімічної зброї.

Нагадаємо , загострення ситуації в Сирії сталося 21 серпня. Деякі ЗМІ повідомили про хіматаку в околицях Дамаска , організовану військами уряду. За даними опозиції , кількість жертв склала 1,3 тисячі осіб .

За даними американських ЗМІ , президент США Барак Обама може прийняти рішення про початок військової операції проти режиму у Сирії навіть у тому разі, якщо не отримає підтримку конгресу США.

Президент Росії Володимир Путін заявив , що США повинні надати інспекторам і Раді Безпеки ООН докази застосування хімічної зброї у Сирії урядовими військами.

1-го вересня держсекретар США Джон Керрі заявив , що американська влада має докази застосування хімічної зброї під Дамаском .

Президент України Віктор Янукович заявив , що Україна виступає проти розв’язання ситуації у Сирії військовими засобами.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

181