Державна автомобільна інспекція буде контролювати виконання закону про утилізаційний збір з допомогою ведення реєстру довідок про сплату податку. Про це на брифінгу в Кабінеті Міністрів України повідомив начальник Центру безпеки дорожнього руху та автоматизованих систем при МВС України Сергій Будник.

«Відповідно до закону України про утилізаційний збір, який набрав чинності з 1 вересня поточного року , МВС делеговані повноваження ведення реєстру довідок про сплату або звільнення від сплати утилізаційного збору» , - заявив Будник , повідомляє «УНІАН».

За його словами , на сьогоднішній день вже підготовлено проект постанови про ведення такого реєстру .

У той же час Будник зауважив , що в майбутньому цю норму планується змінити. « Сьогодні функціонують робочі групи , які працюють над змінами до закону для того , щоб не вимагати у громадян довідку про сплату або звільнення від сплати утилізаційного збору», - зазначив він.

Нагадаємо , в Україні з 1 вересня набув чинності закон «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо сплати екологічного податку за утилізацію знятих з експлуатації транспортних засобів».

Документ торкнеться всіх сегментів автомобільного ринку , всіх брендів, всіх моделей. Суми утилізаційного податку складуть: для нових легкових автомобілів (залежно від об'єму двигуна ) - від 4 730 до 30 250 грн ; для нових комерційних , вантажних автомобілів і автобусів (залежно від повної маси ) - від 8 800 грн.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

348