Збройні сили Сирії готові до оборони у разі нанесення Сполученими Штатами Америки військових ударів. Про це , як передає кореспондент ForUm’y , у ході прес-конференції повідомив Надзвичайний і Повноважний Посол Сирійської Арабської Республіки в Україні Мохамед Саїд Акіль.

«Ми вже 2,5 року воюємо з міжнародним тероризмом та країнами , які стоять на його боці. Ми тримаємося , будемо відстоювати свою батьківщину. Будемо захищатися і можемо це робити» , - заявив він.

У той же час посол підкреслив , що Сирія не залишиться один на один з цією проблемою.

«Сирія не одна. У нас є так звана вісь опору , куди входить ліванська партія опору «Хезболла» та Іран. Це вважається однією віссю , яка готова завжди захищати Сирію . Це було оголошено лідерами цих країн і цієї партії. Ми вміємо і будемо захищати свою країну. І не будемо піддаватися» , - заявив дипломат.

Нагадаємо , загострення ситуації в Сирії сталося 21 серпня. Деякі ЗМІ повідомили про хіматаку в околицях Дамаска , організовану військами уряду. За даними опозиції , кількість жертв склала 1,3 тисячі осіб .

За даними американських ЗМІ , президент США Барак Обама може прийняти рішення про початок військової операції проти режиму у Сирії навіть у тому разі, якщо не отримає підтримку конгресу США.

Президент Росії Володимир Путін заявив , що США повинні надати інспекторам і Раді Безпеки ООН докази застосування хімічної зброї у Сирії урядовими військами.

1-го вересня держсекретар США Джон Керрі заявив , що американська влада має докази застосування хімічної зброї під Дамаском .

Президент України Віктор Янукович заявив , що Україна виступає проти розв’язання ситуації у Сирії військовими засобами.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

257