У Москві співробітниками Головного управління кримінального розшуку МВС Росії затримано двох громадян України , які перебувають у міждержавному розшуку за розбій та незаконне заволодіння транспортним засобом , повідомляє прес-служба МВС РФ.

За наявною інформацією , два роки тому затримані , перебуваючи в нічний час в одному із сіл Любарського району Хмельницької області , погрожуючи фізичною розправою , витягли з автомобіля водія і пасажира , яких потім зв'язали. Заволодівши автомобілем , зловмисники втекли на ньому . Завдані збитки становлять близько 300 тисяч рублів.

За даним фактом було порушено кримінальні справи за статтею «розбій» і «незаконне заволодіння транспортним засобом».

Намагаючись уникнути кримінального переслідування , підозрювані зникли на території Російської Федерації , де проживали у Московському регіоні за підробленими документами.

У ході проведення оперативно-розшукових заходів місцезнаходження розшукуваних було встановлене, після чого один із них був затриманий у Західному, а інший у Північно-Західному округах Москви .

В даний час затримані перевіряються на причетність до скоєння злочинів на території РФ.

Про затримання розшукуваних повідомлена українську сторону, отримано підтвердження про необхідність їх утримання під вартою. Вирішується питання про екстрадицію затриманих в Україну для подальшого кримінального переслідування.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

265