Створення в Україні східноєвропейського газового хабу має стати важливим чинником для інтеграції країни в європейський газовий ринок. Про це заявив міністр енергетики та вугільної промисловості України Едуард Ставицький під час зустрічі з Європейським комісаром з питань енергетики Гюнтером Оттінгером , яка відбулася вчора , 3 вересня, у Брюсселі , повідомляє прес-служба Міненерговугілля.

«Вже сьогодні Україна може запропонувати трейдерам можливість одночасного зберігання близько 15 млрд куб. м газу за тарифами значно нижчими, ніж у Європі. Використання газових сховищ України трейдерами (загальною ємністю 31 млрд куб.м газу і перспективи збільшення обсягів зберігання до 50 млрд куб.м газу) дозволить реально впливати на зменшення сезонних цінових коливань при спотовій торгівлі газом в Європі , поставляти значні обсяги газу на український ринок , створити умови для входження України в Європейський газовий ринок», - зазначив міністр.

Він також запевнив , що Україна, як і раніше, буде залишатися надійним партнером ЄС у питанні транзиту російського газу для споживачів у Європі.

У цьому контексті глава Міненерговугілля провів коротку зустріч з Головним виконавчим директором RWE Supply&Trading GmbH Штефаном Юдішем, у ході якої були обговорені питання подальших постачань газу в Україну та підписання найближчим часом нового контракту з цією компанією.

Як повідомлялося , німецька RWE з вересня 2013 року почнеться закачування газу в українські ПСГ.

Нагадаємо, прем'єр-міністр Микола Азаров завив , що ЄС зацікавлений у тому , щоб Україна стала європейським газоенергетична хабом. За його словами , розвиток мереж українських сховищ газу , модернізація ГТС може зіграти ключову роль у стратегічній стабільності європейського ринку.

Азаров зазначив , що йому сподобалася заява єврокомісара з розширення та європейської політики сусідства Штефана Фюле про те , що Україна може стати енергетичним хабом Європи.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

264