Україна розглядає Республіку Мальта як надійного партнера і дружню країну . Про це Президент України Віктор Янукович сказав під час зустрічі з прем'єр-міністром Мальти Джозефом Мускатом , повідомляє прес-служба Глави держави.

Він додав , що сьогодні Україна стоїть на порозі історичної події - підписання Угоди про асоціацію та створення зони вільної торгівлі з ЄС.

Президент подякував прем'єр-міністру Мальти за підтримку євроінтеграційних прагнень України. «Ми вдячні за підтримку Мальтою євроінтеграційних процесів, які йдуть в нашій країні» , - сказав Глава держави.

За його словами , символічним є той факт , що саме 24 серпня 1991 року, в день проголошення Незалежності України , міністр закордонних справ Мальти Гвідо де Марко перебував в Україні з візитом, у ході якого були підписані важливі двосторонні документи, що заклали фундамент відносин між державами.

«Ми приділяємо велику увагу розвитку наших двосторонніх відносин , відносин між нашими парламентами», - зазначив Глава держави.

Мускат, у свою чергу, заявив про підтримку євроінтеграційних прагнень України . «Ми перебуваємо в Україні , щоб офіційно заявити про підтримку євроінтеграційних прагнень України та підписання у листопаді Угоди про асоціацію» , - сказав він.

Мускат зазначив , що перед Україною ще стоять певні завдання з питань судової реформи. «Нас запевнили , що ті зміни , які ще необхідно зробити , будуть зроблені , враховуючи те , що вчора парламент почав чергову сесію , і у нього буде достатньо часу для того , щоб імплементувати ці зміни протягом наступних кількох тижнів , і ви встигнете до листопада зробити все необхідне», - сказав він.

Прем'єр-міністр додав , що готовий обговорити актуальні питання двосторонніх відносин, які стосуються регіонального співробітництва, зокрема, у Середземноморському регіоні і на Близькому Сході. Мускат зазначив , що сьогодні планується підписання Угоди про уникнення подвійного оподаткування між країнами.

Як раніше повідомляв ForUm , Кабінет Міністрів України на своєму засіданні 18 вересня планує розглянути текст Угоди про асоціацію з Євросоюзом.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

221