Більшість опозиціонерів прислухалася до позиції Юлії Тимошенко і Юрія Луценка підтримати політику влади щодо європейської інтеграції. Таку думку висловив політолог, голова правління Інституту української політики Кость Бондаренко.

«Сьогодні ми спостерігаємо , що переважна більшість опозиціонерів прислухалася до закликів Юлії Тимошенко та Юрія Луценка об'єднатися з владою навколо підписання Угоди про асоціацію , як стратегічного курсу країни. Навіть «Свобода» в особі Олега Тягнибока , незважаючи на низку застережень , підтримує євроінтеграційні прагнення України» , - сказав він.

Крім того , за його словами , політика низки опозиціонерів пом'якшилася в діалозі з владою навколо згаданого питання.

«Навіть люті противники співпраці з владою принаймні не протистоять євроінтеграції. Наприклад , якщо торік Борис Тарасюк розкритикував ідею підписання Угоди доти , поки у в'язниці перебуває Юлія Тимошенко , то зараз він за підписання», - додав фахівець.

Коментуючи ставлення європейських країн до євроінтеграції України , Бондаренко констатував , що більшість з них не мають застережень у цьому питанні , а Польща та країни Балтії взагалі виступають за підписання Угоди між Україною та ЄС.

Крім того , на його думку , найбільш зацікавлений в Угоді європейський бізнес , для якого документ відкриває Україну як новий ринок для збуту товарів.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

175