В Україні необхідно розвивати спортивну інфраструктуру, зокрема зайнятися реконструкцією Олімпійської бази і розвитком території НСК «Олімпійський». Як передає кореспондент ForUm'у, про це сказав прем'єр-міністр України Микола Азаров під час засідання Кабінету Міністрів України.

«Розвинена інфраструктура спорту та культури повинна бути в кожному регіоні. Так, побудована в середині сімдесятих Олімпійська база, на жаль, вже не відповідає сучасним вимогам. Тому уряд прийняв рішення про глибоку реконструкцію Олімпійської бази в Конча-Заспі. 21 серпня 2013 р. Кабінет Міністрів України затвердив Титул на виконання проектних робіт для реконструкції державного підприємства «Олімпійський навчально-спортивний центр « Конча-Заспа», - сказав Азаров.

На сьогодні, за його словами, залишається невирішеним питання виділення додаткових земельних ділянок, що межують з Олімпійським центром, на яких планується будівництво нових спортивних споруд.

У зв'язку з цим прем'єр доручив голові Київської міської державної адміністрації Олександру Попову разом з міністром молоді та спорту Равілем Сафіулліном прискорити вирішення цього питання.

«Хочу також звернути увагу на територію навколо Національного спортивного комплексу «Олімпійський», який знаходиться в центрі Києва і повинен стати повноцінним «спортивним серцем» столиці. Тривалий час йдуть дискусії щодо будівництва тут льодової арени, багатофункціонального спортивного комплексу з тенісними кортами і плавального басейну. А нам потрібні не розмови, а проекти і будівництво. Доручаю Міністерству молоді та спорту спільно з міською адміністрацією розробити Комплексну концепцію розвитку території Національного спортивного комплексу «Олімпійський» , - сказав прем'єр.

Тетяна Григор'єва,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

264