Прем'єр-міністр України Микола Азаров вважає, що сільськогосподарські ярмарки повинні проходити щотижня. Про це, як передає кореспондент ForUm'у, він заявив у ході засідання уряду.

«Хочу звернути увагу на ще один дуже важливий аспект - забезпечення нашого населення якісними, а головне - доступними і недорогими продуктами харчування. Якщо під час літньої спеки сільгосп'ярмарки в окремих регіонах були скасовані з міркувань безпеки, то сьогодні немає перешкод для відновлення ярмарків, які дуже позитивно сприймають наші громадяни. Я наполягаю на тому, щоб ярмарки проходили в наших містах щотижня», - сказав Азаров.

За його словами , в Україні вже напрацьований «дуже непоганий досвід роботи в цьому напрямі».

«Так, з початку 2013 року в Україні проведено 45961 ярмарок за участю сільськогосподарських товаровиробників, кооперативів та особистих селянських і фермерських господарств. На ярмарках реалізовано близько п'ятисот тисяч тонн сільськогосподарської продукції на суму більше 4 мільярдів гривень. Це вагомий внесок у розвиток внутрішнього ринку. Його потрібно збільшувати», - вважає він.

Як повідомив прем'єр, за даними Міністерства аграрної політики і продовольства та регіональних обладміністрацій протягом вересня планується провести близько 7 тисяч ярмарків, на яких буде продаватися плодоовочева продукція, м'ясо, риба, молоко, бакалійні товари (крупи, цукор, борошно), яйця та інші продовольчі товари.

«Доручаю Мінагрополітики спільно з місцевими адміністраціями скласти графік проведення ярмарків до кінця поточного року» , - заявив Азаров.

Він зазначив, що хороший урожай поточного року, активний розвиток фермерських господарств і створення сучасних овочесховищ дають всі підстави для стабілізації цін майже на всю сільгосппродукцію.

«Не повинно бути ніяких перешкод для виробників з продажу своєї продукції безпосередньо споживачам. Особливу увагу прошу регіональні адміністрації звернути на забезпечення належного санітарного стану та зручних умов як для продавців, так і для покупців», - резюмував Азаров.

Тетяна Григор'єва,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

226