Київ висловив бажання приєднатися до угоди країн-учасниць Митного союзу про усунення технічних бар'єрів у взаємній торгівлі з державами-учасниками СНД, які не є членами МС.

Про це, відкриваючи засідання уряду, заявив прем'єр-міністр України Микола Азаров, передає кореспондент ForUm'у.

«Україна повинна розглянути питання про приєднання до Угоди держав-учасниць Митного союзу «Про усунення технічних бар'єрів у взаємній торгівлі з державами-учасниками СНД, які не є членами Митного союзу.

Це, на думку прем'єра, дуже важлива угода, оскільки Митний союз сам передбачив можливість приєднання до технічних регламентів держав, які не є учасниками Митного союзу. І навіть передбачив певні процедури в цьому.

«Доручаю Міністерству економіки і Міністерству юстиції разом з уповноваженим уряду в Колегії Євразійського економічного союзу терміново підготувати питання про приєднання до зазначеної Угоди на розгляд уряду», - заявив він.

«Надзвичайно важливо, щоб Міністерство економічного розвитку і торгівлі, Міністерство закордонних справ і Міністерство юстиції своєчасно розробляли і подавали на затвердження уряду проекти необхідних нормативних актів щодо гармонізації технічних регламентів, митних норм і т.д.», - вважає прем'єр.

Для прикладу він нагадав, що у 2014 році набувають чинності три технічні регламенти Митного союзу щодо залізничного транспорту. «Якщо вчасно не підготуватися - це може значно ускладнити підтвердження відповідності рухомого складу, виробленого в Україні, вимогам Митного союзу», - вважає Азаров.

Тетяна Григор'єва,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

169