Швидкість і результативність реформи української армії залежатиме від достатності фінансування , заявив секретар Ради національної безпеки і оборони України Андрій Клюєв , коментуючи вихід Указу Президента України Віктора Януковича «Про Державну комплексну програму реформування та розвитку Збройних сил України на період до 2017 року». Про це повідомляє прес-служба РНБОУ.

«Незважаючи на світові економічні труднощі , які не можуть не відбиватися на українській економіці , Президент України Віктор Янукович ставить завдання перед владою чітко слідувати наміченим планам . Ми зобов'язані суттєво змінити боєздатність вітчизняних Збройних сил», - підкреслив Клюєв.

Він також повідомив , що зараз триває робота над основними показниками бюджету всіх структур , які виконують завдання національної оборони та безпеки України , на 2014 рік.

Клюєв уточнив , що указом Президента вводиться в дію рішення Ради національної безпеки і оборони України від 2 вересня , яким була затверджена відповідна програма.

Він сказав , що реформа армії вже почалася і що її головною метою є підвищення ефективності вітчизняних Збройних сил. Для цього передбачається не тільки оптимізація їх чисельності , перехід повністю на контрактну основу набору військовослужбовців , а й реорганізація системи управління.

За словами Клюєва , ще одним указом Президент України затвердив новий військово-адміністративний поділ території нашої країни , відповідно до положень Програми реформи армії. Він пояснив , що мова йде про поділ України на три території та створення , відповідно, трьох органів управління.

Секретар РНБО підкреслив , що серед завдань реформи - суттєве підвищення престижу вітчизняної армії та професії військового. «Ми повинні пишатися власними Збройними силами та власною країною» , - сказав Клюєв. Він також зазначив , що реформа передбачає значне підвищення грошового утримання військовослужбовців і поліпшення їхніх житлових умов.

Як повідомлялося , Президент Віктор Янукович затвердив Державну комплексну програму реформування та розвитку Збройних сил на період до 2017 року.

Президент Віктор Янукович затвердив військово-адміністративний поділ території України.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

275