Державний бюджет на 2014 рік має забезпечити підтримку вітчизняного виробництва. Про це, як передає кореспондент ForUm'у, заявив під час засідання уряду прем'єр-міністр України Микола Азаров.

«Нам (уряду і парламенту . - Ред.) необхідно прийняти реалістичний, збалансований бюджет держави на 2014 рік. Цей бюджет повинен забезпечити підтримку вітчизняного виробництва і на основі цього зростання соціальних стандартів. Підкреслюю особливу відповідальність Міністерства фінансів і Міністерства економічного розвитку і торгівлі за розробку саме такого проекту бюджету» , - сказав Азаров.

За словами глави уряду, це надзвичайно складне завдання в умовах світової рецесії.

«За прогнозами провідних експертів, ми не можемо впевнено покладатися на зростання зовнішніх ринків. Тому в центрі уваги має бути виконання Державної програми активізації розвитку української економіки на 2013-2014 роки. І в першу чергу - повна реалізація інвестиційних проектів, спрямованих на імпортозаміщення та енергоефективність», - зазначив він.

Нагадаємо, Президент України Віктор Янукович закликав уряд і парламент приділити особливу увагу цільовому використанню кожної гривні при формуванні державного бюджету 2014 року.

Проект бюджету надійде до парламенту до 15 вересня.

Тетяна Григор'єва,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

222