Президент Росії Володимир Путін вважає, що європейські партнери є жорсткими і прагматичними людьми. Про це він сказав напередодні саміту «великої двадцятки», коментуючи переговори України про Асоціацію з Євросоюзом.

«Ми й самі ведемо переговори з Євросоюзом. І про зону вільної торгівлі думаємо, ми думаємо про те, щоб укласти нову базову угоду. Але ви знаєте, я ж дуже давно і добре знаю наших європейських партнерів, вони дуже хороші хлопці, з ними і пивка можна махнути німецького, і шнапсу випити, і келих вина французького або італійського випити смачного. Але коли вони сідають за стіл переговорів, це дуже жорсткі люди, дуже прагматичні, і чогось отримати від них - це, знаєте, складне завдання», - заявив Путін, повідомляє «УНІАН».

При цьому Путін переконаний, що Україні краще домовлятися з Євросоюзом разом з країнами Митного союзу - Росією , Казахстаном і Білоруссю. «З нами у складі Росія - Україна - Казахстан - Білорусь (європейцям - Ред.) було б набагато складніше, ніж поодинці з кожним, тим більше у відносинах прямо тільки з однією Україною», - заявив президент РФ.

У той же час він сказав, що Росія поважатиме будь-який вибір керівництва України і продовжуватиме з ним працювати.

«Ну, побачимо, яким буде вибір українського керівництва. До будь-якого, який би вибір не був зроблений, ми поставимося з повагою і, безумовно, будемо продовжувати працювати. Але питання просто тільки в тому, як будемо працювати, що ми повинні будемо вжити для захисту своїх власних інтересів. Ну, видно буде», - сказав він.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

196