Президент Росії Володимир Путін упевнений, що «куди б Україна не йшла, ми все одно колись і десь зустрінемося». Про це він сказав напередодні саміту «великої двадцятки».

«Ви знаєте, що б не відбувалося, і куди б Україна не йшла, ми все одно колись і десь зустрінемося. Чому? Тому що ми - один народ. І як би на те, що я зараз сказав, не сердилися націоналісти з обох сторін, а націоналісти є й у нас, і в Україні, насправді воно так і є», - заявив Путін у Санкт-Петербурзі в інтерв'ю російському Першому каналу і агентству «Ассошіейтед Прес» , повідомляє «УНІАН».

«Тому що у нас одна Дніпровська Київська купіль, у нас, безумовно, спільні історичні корені і спільні долі, у нас спільна релігія, спільна віра, у нас дуже схожа культура, мови, традиції і менталітет, як ви правильно сказали», - зазначив він.

За його словами, є, безумовно, свої особливості і своє етнічна забарвлення у всьому. При цьому Путін зазначив, що українська культура, українська мова, танці, музика чудові, і він захоплюється завжди цим.

Путін зазначив, що в роки Першої світової війни і наступних революційних подій «і білий рух, і червоний билися між собою на смерть, мільйони людей загинули під час громадянської війни, але ніколи не ставили питання про відокремлення України».

«І червоні, і білі виходили з цілісності російської держави», - сказав він.
«Що стосується цієї частини України, цього краю, то ми розуміємо і пам'ятаємо, що ми народилися, як я сказав, із загальноукраїнської Дніпровської купелі, там зароджувалась Русь, і ми всі звідти родом. Так сталося, що частина цієї території опинялася в руках різних держав, які знаходилися на захід від цих територій, і всі ці роки, всі ці століття український народ терпів великі позбавлення, по суті, страждав, у такому рабському принизливому стані перебував», - сказав Путін.

Він вважає, що тільки після возз'єднання обох частин Русі ця частина України почала розвиватися і, по суті, процвітати.

«За час спільного єдиного співіснування Україна перетворилася на велику європейську державу, отримавши додаткові території, населення, причому це і за рахунок Росії, за рахунок деяких областей на заході. Радянський Союз зробив такі обміни і нагородив Україну цими територіями» , - заявив він.

За його словами, в результаті Україна перетворилася у велику державу, в якій проведені колосальні інвестиції в інфраструктуру, в розвиток промисловості і так далі.


Як раніше повідомляв ForUm, 22 серпня президент Російської Федерації Володимир Путін заявив, що Митному союзу у разі асоціації України з ЄС доведеться прийняти захисні заходи.

Заступник генерального секретаря Євразійського економічного співтовариства, радник Президента Росії Сергій Глазьєв заявив, що підписання угоди про асоціацію України з ЄС порушить договір про дружбу, співпрацю і партнерство з Росією.

Прем'єр-міністр Микола Азаров закликає Росію не лякатися теоретичних ризиків від підписання Україною Угоди про асоціацію з ЄС, а займатися практичним розвитком двосторонньої торгівлі.

15 травня поточного року Європейська комісія схвалила проект рішення Ради ЄС про підписання Угоди про асоціацію з Україною.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

369