Кабінет Міністрів скоротив термін дії національного водійського посвідчення на право керування транспортними засобами з 50 до 30 років.

Про це йдеться в постанові уряду №627 від 12 червня 2013 року.

У Положенні про порядок видачі посвідчень водія та допуску громадян до керування транспортними засобами від 8 травня 1993 р. пункт про терміни дії прав викладено у новій редакції: «Національне посвідчення водія України на право керування транспортними засобами... відповідної категорії дійсне протягом 30 років з дати його видачі».

Централізоване оформлення, видача, повернення та обмін водійських прав здійснюється центрами Державтоінспекції в термін до п'яти робочих днів з дня подання необхідних документів.

Постанова уряду також дозволяє складати іспити на отримання прав у центрах Державтоінспекції, незалежно від реєстрації за місцем проживання або перебування.

Вилучені водійські посвідчення будуть зберігатися в центрах Державтоінспекції за місцем проживання водіїв.

«Особам, позбавленим права керування транспортними засобами за керування такими засобами у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп'яніння або під впливом лікарських препаратів, що знижують увагу та швидкість реакції, посвідчення водія повертається після обов'язкового проходження позачергового медичного огляду та складання теоретичного і практичного іспитів», - йдеться в тексті постанови.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

1120