Один з кращих українських хокеїстів, гравець СКА (Санкт -Петербург) Олексій Понікаровський отримав російське громадянство. Про це заявив на прес-конференції президент петербурзького ХК СКА Геннадій Тимченко.

Форвард, який має громадянство України та Канади, став гравцем СКА на початку серпня. Незабаром після цього він заявив про бажання отримати російський паспорт. Це необхідно для того, щоб не вважатися легіонером у Континентальній хокейній лізі, де виступає СКА.

«Він (Понікаровський ) прийшов до нас, тепер у нього російське громадянство. Ми працюємо в цьому напрямі, ми будемо «перековувати» канадців у росіян, якщо це необхідно» , - заявив Тимченко журналістам , повідомляє «УНІАН».

На драфті найсильнішої хокейної ліги світу - північноамериканської НХЛ - Понікаровський був обраний у 1998 році «Торонто» під загальним 87-м номером. За «Торонто» форвард грав протягом 10 років, після чого виступав за «Піттсбург», «Лос -Анджелес», «Кароліну» , «Вінніпег» і «Нью-Джерсі». У НХЛ він провів 739 матчів і набрав 342 очки.

Коли в НХЛ був локаут, на початку сезону 2012/13, Понікаровський грав за єдиний український клуб, що входить до Континентальної хокейної ліги - «Донбас».

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

214