Азово-Чорноморська міжрайонна природоохоронна прокуратура Російської Федерації 2 вересня відправила на додаткове розслідування інцидент, який стався 17 липня в Азовському морі, коли російський прикордонний катер зіткнувся з українським маломірним судном.

Про це сказав адвокат українського рибалки Олександра Федоровича Петро Устименко, повідомляють «Українські новини».

За його словами, додаткове слідство має бути проведено протягом одного місяця.

Адвокат упевнений, що вимога про дорозслідування побічно вказує на те, що прокуратура Росії не впевнена в наявності достатніх доказів провини Федоровича.

Як повідомляв ForUm, 17 липня в Азовському морі в районі російського селища Воронцовка сталося зіткнення українського баркаса і катера берегової охорони прикордонної служби Росії.

У результаті четверо рибалок загинули, одного вцілілого рибалку Олександра Федоровича госпіталізували в Росії.

У Росії розслідується кримінальна справа проти Федоровича. Йому російські правоохоронці вже висунули звинувачення за ч. 3 ст. 256 КК Росії (незаконний видобуток водних біологічних ресурсів). Федоровичу загрожує до двох років ув'язнення.

Міністр закордонних справ України Леонід Кожара та його російський колега Сергій Лавров домовилися провести консультації щодо долі українського рибалки Олександра Федоровича, проти якого порушено кримінальну справу у зв'язку з інцидентом в Азовському морі.

У ЗМІ з'явилося відео тарана човна українських рибалок росіянами.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

467