Співвласник «Уралкалія», власник футбольного клубу «Анжі» Сулейман Керімов оголошений Інтерполом у міжнародний розшук. Про це повідомив начальник управління інформації і громадських зв'язків МВС Білорусі Костянтин Шалькевич.

«Керімов оголошений Інтерполом у міжнародний розшук. Інформація про нього знаходиться в базі даних розшукуваних Інтерполом осіб», - зазначив Шалькевич, повідомляє «УНІАН».

Слідчий комітет Білорусі повідомив, що Керімов є обвинувачуваним у вже розслідуваній кримінальній справи щодо посадових осіб ЗАТ «Білоруська калійна компанія». СК Білорусі виніс постанови про застосування до нього запобіжного заходу у вигляді взяття під варту й оголошення його в розшук, у тому числі по лінії Інтерполу.

Дії Керімова кваліфіковані слідством як організація зловживання владою і службовими повноваженнями. Максимальна санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 10 років з конфіскацією майна.

Нагадаємо, раніше у справі ЗАТ «БКК» було порушено кримінальні справи відносно голови наглядової ради компанії, генерального директора «Уралкалія» Владислава Баумгертнера, а також члена наглядової ради Олега Петрова, першого заступника гендиректора Костянтина Солодовникова, заступника гендиректора з фінансів Ігоря Євстратова, начальника фрахтового відділу Дмитра Самойлова.

Предметом розслідування стала історія розриву співпраці російського калійного гіганта і «Білоруськалій».

Нагадаємо, раніше Москва зажадала від Білорусі звільнити Баумгертнера.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

296