Переяслав-Хмельницька міжрайонна прокуратура почала досудове розслідування за фактом дорожньо-транспортної пригоди, унаслідок якої загинули дві людини.

За інформацією прес-служби прокуратури Київської області, за попередніми даними, близько опівночі 1 вересня на власному автомобілі «Міцубісі Галант» співробітник спецпідрозділу ДАІ «Кобра», порушивши Правила дорожнього руху, допустив зіткнення з мотоциклом ІЖ «Планета» .

Унаслідок ДТП водій мотоцикла отримав відкриту черепно-мозкову травму і був доставлений у реанімаційне відділення Переяслав-Хмельницької центральної районної лікарні, де наступного дня помер. Пасажир мотоцикла від отриманих травм помер на місці події.

Відомості про зазначену пригоду внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками кримінального злочину, передбаченого ч. 3 ст. 286 КК України, тобто порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту, що спричинило загибель кількох осіб.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на термін від 5 до 10 років з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до трьох років.

Як повідомляв ForUm, у ДАІ заявили, що учасники ДТП не є співробітниками органів внутрішніх справ України.

 

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

262