Естонія пропонує укласти договори про асоціацію ЄС з Молдовою, Грузією, Вірменією та Україною. Про це заявив міністр закордонних справ Естонії Урмас Пает (Urmas Paet) у вівторок на зустрічі глав МЗС Швеції, Фінляндії, Данії, Норвегії, Ісландії, Литви та Латвії на острові Готланд.

Пает вважає, що східне партнерство Європейського союзу необхідно в якнайшвидшому порядку вивести на новий рівень.

«Ми вважаємо важливим укладення договорів про асоціацію та вільну торгівлю з Молдовою, Грузією, Вірменією та Україною і також подальше впровадження цих договорів у життя», - заявив він, повідомляє «Інтерфакс-Україна».

На думку Паета, «укладення договорів про асоціацію створює нові можливості для просторового розширення єдиних цінностей, і Європейський союз повинен вжити необхідних зусиль для досягнення цієї мети».

Він додав також, що «необхідно прискорити подальше просування в напрямку візової свободи» .

У спільній заяві країн Північної Європи та Балтії було підкреслено , що «економічний і політичний тиск проти держав Східного партнерства з ЄС неприйнятний. У держав повинна бути можливість самим вибирати, що краще для їхнього майбутнього».

Нагадаємо, 15 травня поточного року Європейська комісія схвалила проект рішення Ради ЄС про підписання Угоди про асоціацію з Україною.

Президент України Віктор Янукович заявив, що Україна працює над виконанням критеріїв Європейського Союзу для підписання Угоди про асоціацію.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

179