Сьогодні з Сирії були евакуйовані 26 громадян України. Про це повідомив на брифінгу директор Департаменту інформаційної політики МЗС України Євген Перебийніс.

«Сьогодні за сприяння Посольства України в Сирії в Ліван були перевезені 26 громадян України і 4 громадян Сирії - родичі українських громадян», - повідомив він.

За його інформацією, українські громадяни були розміщені в готелі за кошти МЗС України, і в найближчі дні міністерство планує евакуювати їх в Україну, передає «УНІАН».

Перебийніс нагадав, що на сьогоднішній день у Сирії знаходяться близько 400 громадян України, які перебувають на консульському обліку.

Нагадаємо, загострення ситуації в Сирії сталося 21 серпня, коли низка ЗМІ повідомили про масштабне застосування військами уряду хімічної зброї на околицях Дамаску, коаліція національної опозиції Сирії стверджує, що кількість жертв становить близько 1,3 тисячі осіб. Сирійська влада відкинула звинувачення. Після цього на Заході відкрито заговорили про можливе втручання в сирійський конфлікт.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

136