Поліпшенню динаміки бюджетних показників може посприяти випуск казначейських векселів. Про це йдеться у коментарі інвестиційної компанії Dragon Capital, повідомляє система TRData.

« Липневі бюджетні показники свідчать про поліпшення динаміки доходів як у порівнянні з попереднім місяцем , так і аналогічним періодом минулого року. Зокрема , зросли надходження від прибуткового податку , ПДВ та податку на прибуток», - зазначають у компанії.

При цьому аналітики Dragon Capital констатують , що темпи зростання витрат продовжили уповільнюватися , відображаючи консервативну політику уряду в цьому питанні.

У той же час вони попереджають , що бюджетна ситуація залишається напруженою.

« Поліпшенню динаміки бюджетних показників може посприяти випуск казначейських векселів», - припускають в інвестиційній компанії , зазначаючи , що позитивний ефект від них буде відчутний у короткостроковій перспективі.

Нагадаємо , що загальна сума доходів зведеного бюджету України за січень - липень 2013 склала 247,377 млрд грн , а загальна сума касових видатків зведеного бюджету за той же період склала 281 млрд грн.

Погашення основної суми боргу державного бюджету склало 39,9 млрд грн.

Державні запозичення на фінансування держбюджету були здійснені в обсязі 81,2 млрд грн. На внутрішньому ринку для цього було залучено 61 млрд грн , із зовнішніх джерел надійшло запозичень на суму 20,1 млрд. грн .

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

153