Російська система попередження про ракетний напад (СПРН ) у вівторок вранці зафіксувала старт двох балістичних цілей в акваторії Середземного моря , повідомляє Міноборони РФ.

Пізніше джерело в Дамаску повідомило, що вони впали в море.

Черговий прес-служби Пентагону повідомив , що у відомства немає даних про запуски балістичних цілей у Середземному морі.

«Пуск був виявлений (о 09:16 за Києвом) бойовим розрахунком окремого радіотехнічного вузла СПРН в Армавірі» , - повідомив журналістам представник управління прес-служби та інформації Міноборони , повідомляє РІА «Новости».

За його словами , траєкторія польоту цих цілей проходила «із центральної частини Середземного моря у напрямку східної частини середземноморського узбережжя».

Слідом за цим повідомленням представник Міноборони заявив , що глава Міноборони РФ генерал армії Сергій Шойгу доповів президентові Володимиру Путіну про цю ситуацію .

Міноборони Франції не має даних про запуск балістичних цілей.

НАТО перевіряє інформацію про інцидент.

Посольство Сирії у Москві та посольство РФ у Дамаску поки не мають інформації з приводу зафіксованого у Середземному морі запуску балістичних цілей.

Командування армії Ізраїлю також не має даних про запуски.

Як раніше повідомляв ForUm, президент США Барак Обама доручив Пентагону підготувати кілька планів операцій у відповідь на повідомлення про застосування у Сирії хімічної зброї.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

384