Скорочення банківської ліквідності сильно не позначилося на вартості залучення гривневого ресурсу.

Про це йдеться в аналітичному огляді Єврогазбанку.

«Національна валюта за підсумками тижня незначно зміцнилася щодо американського долара. Середньозважений курс USD/UAH на міжбанку станом на кінець тижня залишався на рівні 8,0842 грн/дол., незважаючи на збільшений обсяг продажів американської валюти банками з $1,1 млрд на початку тижня до $1,3 млрд у п'ятницю» , - йдеться в ньому.

При цьому аналітики банку констатують , що залишки коштів на кореспондентських рахунках банків за тиждень скоротилися на 4% до 24,8 млрд грн. За їхніми словами , це пов'язано із здійсненням традиційних для кінця місяця податкових платежів до бюджету.

«Проте вищевказане скорочення банківської ліквідності сильно не позначилося на вартості залучення гривневого ресурсу. Так , KievPrime overnight за тиждень не змінилася , залишаючись на рівні 2,4%. Тижнева ставка продемонструвала зростання з 3,65% до 4,17%» , - зазначають в банку.

Крім того , в Єврогазбанку констатують , що тиск на долар буде продовжуватися у світлі анонсованих Вашингтоном бомбардувань Сирії з боку США і європейських союзників.

Таким чином , сирійський фактор буде чинити тиск на ринки до врегулювання ситуації.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

137