Заборона Окружного адміністративного суду Києва на збори громадян для підготовки референдуму про вступ до МС є , як мінімум , дивною. Таку думку висловив голова Центру політичних досліджень «Пента» Володимир Фесенко.

«На жаль, але в Україні суди є елементом політичної боротьби. У тому числі в таких нецивілізованих і неєвропейських формах. Не випадково ЄС критикує Україну за так зване вибіркове правосуддя . І це найпомітніша деформація в роботі вітчизняної судової системи», - сказав він.

Крім того , експерт зазначив , що також виникає питання , як міг суд за 5 хвилин ухвалити таке важливе , резонансне рішення щодо заборони на збори громадян для підготовки референдуму про вступ до МС , повідомляє «ГолосUA».

«Все пройшло занадто тихо і непомітно , ніхто нічого не чув і не знав. Не було ніякої публічності. І ось це дуже дивно», - підкреслив він.

Також Фесенко вважає , що Європейська партія на чолі з Катеринчуком піариться на темі Всеукраїнського референдуму щодо вступу України до МС , запропонованої КПУ.

Нагадаємо, 2 вересня прес-служба Європейської партії України поширила інформацію про те , що Окружний адміністративний суд м.Києва заборонив КПУ проводити збори громадян з метою ініціації проведення всеукраїнського референдуму щодо приєднання України до Митного союзу. Другим рішенням Окружний суд відкрив провадження у згаданій справі , призначивши попереднє судове засідання на 13 вересня 2013 року.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

157