У Міністерстві закордонних справ України вважають , що на сьогоднішній день склалися оптимальні умови для підписання в листопаді Угоди про асоціацію з ЄС.

Про це заступник міністра закордонних справ України Андрій Олефіров заявив в інтерв'ю журналістам у Києві.

«На сьогоднішній день склалися оптимальні умови для підписання Угоди про асоціацію з ЄС під час саміту «Східного партнерства» у Вільнюсі в листопаді цього року» , - сказав він.

За словами Олефірова , МЗС розглядає цей крок як дуже важливий стимул для подальшого формування України як сучасної європейської держави, так і для повноцінного впровадження в усі сфери життя основоположних демократичних принципів.

«Це саме та мета , яка повинна об'єднати націю , народ , країну , об'єднати всіх українців , які живуть як в Україні , так і за її межами , для того , щоб ми могли говорити про загальні цінності» , - додав Олефіров, повідомляє «УНІАН».

Він нагадав , що позиція МЗС України полягає в тому , що необхідно прийняти всі законопроекти , необхідні для європейської інтеграції .

«Загалом , що стосується нашого євроінтеграційного курсу , існує абсолютний консенсус між усіма політичними силами , усіма гілками влади» , - підкреслив Олефіров .

Він також нагадав , що проект закону про прокуратуру на початку серпня був переданий на розгляд Венеціанської комісії.

«У жовтні ми очікуємо висновок Венеціанської комісії» , - сказав Оліферов .

Нагадаємо , саміт «Східного партнерства» відбудеться 28-29 листопада цього року у Вільнюсі. На цьому саміті Україна і Євросоюз можуть підписати Угоду про асоціацію за умови виконання офіційним Києвом трьох умов: реформування виборчого законодавства, вирішення проблеми вибіркового правосуддя і продовження реформ у рамках виконання Порядку денного асоціації.

15 травня поточного року Європейська комісія схвалила проект рішення Ради ЄС про підписання Угоди про асоціацію з Україною.

30 серпня Президент України Віктор Янукович запевнив, що Україна виконає умови, необхідні для підписання Угоди про асоціацію.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

225