Угруповання російського військово-морського флоту в Середземному морі не буде нарощуватися , незважаючи на загострення ситуації в регіоні , повідомило у вівторок військово-дипломатичне джерело в Москві.

«Ніяких команд про те , що ми будемо щось там нарощувати , не було і немає . Тієї кількості сил і засобів , які сьогодні є у Середземному морі , нам достатньо для того , щоб володіти повною інформацією про те, що відбувається» , - сказав співрозмовник РІА «Новости».

Він також підтвердив інформацію про направлення в Середземне море в порядку ротації розвідувального корабля «Приазов'я» Чорноморського флоту РФ . «Так, ми хочемо знати , що відбувається у цьому ключовому регіоні , де у Росії є серйозні інтереси. Ми хочемо бачити і знати , що там відбувається , хто до чого готується в цьому регіоні», - зазначило джерело.

Він додав , що зараз у середземноморському угрупованні ВМФ РФ проходить «звичайний ротаційний процес, який був спланований ще на початку року».

«Наша військова присутність в цьому регіоні була і до сирійського конфлікту , вонао буде і після , тому пов'язувати ротацію наших кораблів у Середземноморському регіоні з подіями у Сирії було б неправильно», - пояснив співрозмовник агентства.

Як раніше повідомляв ForUm , президент США Барак Обама доручив Пентагону підготувати кілька планів операцій у відповідь на повідомлення про застосування у Сирії хімічної зброї.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

138