3-го вересня почне роботу третя сесія Верховної Ради сьомого скликання. У зв'язку з необхідністю ухвалення низки актуальних законопроектів парламентська осінь обіцяє бути гарячою.

Вже на цьому тижні народним обранцям доведеться розглянути законопроекти, від яких залежить підписання Угоди про асоціацію між Україною та Євросоюзом. Експерти прогнозують, що для їхнього прийняття опозиція і Партія регіонів готові зблизитися, у той час як головне протистояння у парламенті відбуватиметься між прихильниками і противниками євроінтеграції. Не виключено, що внаслідок розколу з'являться нові фракції і депутатські групи.

Крім того, на роботі парламенту також відіб'ється наближення президентської виборчої кампанії 2015 року. Опозиція сподівається висунути єдиного кандидата у Президенти, а у Партії регіонів не виключають, що нові опозиційні фракції будуть з ними співпрацювати. Не менш важливим питанням, про яке депутатам належить посперечатися на осінній сесії, стане формування державного бюджету на 2014 рік.

Як працюватиме Верховна Рада сьомого скликання і про що зуміють домовитися народні депутати, ForUm запитав у експертів.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

794