Міністр закордонних справ України Леонід Кожара вважає ретроградством введення торгових бар'єрів між державами. Про це він сказав в ефірі телеканалу ICTV, прокоментувавши ситуацію навколо посиленої перевірки російською митницею української продукції.

«Україна сьогодні веде переговори про зону вільної торгівлі майже з десятком країн... Вільна торгівля , заснована на правилах Світової організації, - це майбутнє міжнародної торгівлі. Тому створення штучних бар'єрів , обмеження торгові , це все ж не сучасна зовнішня економічна політика , це те , що поступово залишається в минулому», - сказав Кожара.

При цьому він підкреслив , що торгівля у рамках СОТ сприяє розвитку цивілізованих відносин між країнами.

Він також навів приклад, що Європейський Союз сьогодні активно веде переговори з США і Японією щодо створення зони вільної торгівлі, і Росія аналогічно веде свої переговори з цілою низкою країн, повідомляють «Українські новини».

Зокрема, Кожара зазначив, що ніхто проти цього не виступає, а що стосується України, то створення таких зон, на його думку , нікому не завдає шкоди, створюючи при цьому сприятливі умови для самої України.

«Я абсолютно у цьому переконаний, коли ми абсолютно вирішимо питання з підписанням Угоди про асоціацію, я думаю, що політичні пристрасті будуть навколо України згасати», - підсумував Кожара.

Кожара висловив упевненість, що в таких умовах влада готова захищати інтереси України.

Як повідомлялося раніше, Федерація роботодавців України (ФРУ ) заявила, що Митна служба РФ з 14 серпня внесла до переліку «ризикових» всіх без винятку українських імпортерів.

18 серпня радник президента Російської Федерації Сергій Глазьєв заявив, що ускладнення митного оформлення вантажів на російсько-українському кордоні є разовою акцією, але в разі підписання Україною Угоди про асоціацію з Європейським Союзом митне адміністрування може бути посилене.

Президент України Віктор Янукович вважає, що рішення державних структур Російської Федерації щодо імпорту окремих груп товарів українського виробництва було поспішним.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

151