У Китаї п'ятирічний хлопчик став наймолодшим авіатором , який здійснив одиночний політ на літаку.

Як повідомив сьогодні англомовний сайт газети «Женьмінь жибао» , Хе Іде днями пролетів на невеликому «кукурудзянику» над столичним парком дикої природи. Його політ тривав близько 35 хвилин.


Юний льотчик на прізвисько Додо увійшов до Книги рекордів Гіннесса як наймолодша людина , яка керувала літаком наодинці , передає «ИТАР - ТАСС».
 

У польоті хлопчика все таки супроводжував інструктор , але , за його словами , «допомагав він юному підкорювачу висот зовсім мало». Перед польотом Додо тренувався близько місяця.

У початківця пілота відмінне здоров'я , батьки з пелюшок гартували хлопчика. Газета пише , що популярність до Додо прийшла ще у 2012 році , коли він здійснив забіг голяка в 13-градусний мороз в одному з парків Нью-Йорка. У цьому ж році він успішно виступив у «Міжнародній регаті» у Циндао (провінція Шаньдун , Східний Китай).

Під час змагань він двічі перетнув встановлену дистанцію , керуючи яхтою , яка удвічі перевищує його вагу. У скарбничці його досягнень також сходження на гору Фудзіяма в Японії. Підкорити вершину йому вдалося всього за 15 хвилин під час сильного дощу , зазначає Інтернет-видання.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

394