Продукція високотехнологічних галузей української економіки повинна залишитися конкурентоспроможною і затребуваною в умовах Асоційованого членства України в Європейському союзі .

Так аналітики інвесткомпанії Eavex Capital прокоментували заяву президента АТ «Мотор Січ» ( Запоріжжя) В'ячеслава Богуслаєва відносно того, що підписання Україною Угоди про асоційоване членство з Євросоюзом згубно позначиться на високотехнологічних галузях економіки країни.

«На нашу думку, частково подібну риторику пана Богуслаєва можна пояснити наміром зробити реверанс стосовно Росії, яка є основним торговим партнером «Мотор Січ» , - зазначають аналітики.

За їхніми словами, продукція високотехнологічних галузей української економіки повинна залишитися конкурентоспроможною і затребуваною навіть у рамках Асоційованого членства України в ЄС.

Зокрема, в Eavex Capital констатують, що в ЄС продукція «Мотор Січ» завдяки унікальності буде впевнено змагатися з європейськими аналогами.

«У той же час, незважаючи на всі описані технічні моменти, продукція «Мотор Січ» повинна залишитися конкурентоспроможною і затребуваною, оскільки виробництво на підприємстві є високотехнологічним і унікальним» , - зауважили експерти.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

185