Адміністрація президента США Барака Обами почала кампанію за схвалення Конгресом свого плану для проведення каральних заходів проти сирійського уряду, пише New York Times.

Видання зазначає, що лобіювання простягається від Капітолійського пагорба, де адміністрація провела свій перший брифінг щодо Сирії, до Каїра, де державний секретар Джон Керрі провів переговори з арабськими дипломатами по телефону в спробі заручитися міжнародною підтримкою для відповіді на хіматаку в Дамаску.

Крім того, Керрі з'явився на п'яти ранкових ток-шоу, оприлюднивши нові докази, що нейротоксин зарин був використаний в атаці, і висловив упевненість, що Конгрес зрештою схвалить план президента з військових дій.

Адміністрація президента також представила членам Конгресу можливість ознайомитися з результатами розвідки.

Нагадаємо, загострення ситуації в Сирії сталося 21 серпня. Деякі ЗМІ повідомили про хіматаку на околицях Дамаску, організованою військами уряду. За даними опозиції, в результаті кількість жертв склала 1,3 тисячі осіб.

За даними американських ЗМІ, президент США Барак Обама може прийняти рішення про початок військової операції проти режиму в Сирії навіть у тому випадку, якщо не отримає підтримку конгресу США .

Президент Росії Володимир Путін заявив, що США повинні представити інспекторам і Раді Безпеки ООН докази застосування хімічної зброї в Сирії урядовими військами.

1 вересня держсекретар США Джон Керрі заявив, що американська влада має докази застосування хімічної зброї під Дамаском.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

897