Приплив іноземних інвестицій у липні дозволив сформувати профіцит з капітального і фінансового рахунку в розмірі $1,1 млрд у порівнянні з дефіцитом $0,4 млрд у червні.

Про це йдеться в аналітичному огляді інвестиційної компанії Арт-капітал.

«Чистий приплив прямих іноземних інвестицій у липні 2013 року зафіксований у найбільшому обсязі з початку поточного року і досяг $905 млн. Це дозволило сформувати профіцит з капітального і фінансового рахунку в розмірі $1,1 млрд у порівнянні з дефіцитом $0,4 млрд у червні», - сказав він.

При цьому, за словами аналітиків, дефіцит поточного рахунку в липні майже не змінився порівняно з липнем 2012 року, склавши $1,4 млрд, однак зріс удвічі до попереднього місяця .

Аналітики Арт-капітал констатують, що зниження експорту товарів у липні до $5,3 млрд, або на 8,3% р/р пов'язано зі скороченням поставок залізничних вагонів на 33,7%.

У той же час вони звертають увагу, що завдяки поступовому відновленню світового попиту вперше з лютого зафіксовано зростання експорту продукції металургії (на 7,6%). У цілому аналітики зазначають, що загальне сальдо платіжного балансу з початку року залишилося позитивним - $1,9 млрд.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

123