Співробітники прокуратури Донецької області та Управління СБУ затримали 4 правоохоронців, підозрюваних у торгівлі наркотиками і вимаганні.

За інформацією прес-служби наглядового відомства , в одному з районів Макіївки керівник відділу по боротьбі з наркотиками міліції разом зі своїм підлеглим, а також двома співробітниками карного розшуку, займалися незаконним збутом наркотичних засобів.

До протиправної діяльності вони залучили ще кілька людей, які не є правоохоронцями.

Доведено, що міліціонери збували наркозалежним важкий наркотичний засіб - опій і надалі вимагали у них кошти за непритягнення до кримінальної відповідальності. У ході розслідування встановлено незаконне отримання ними грошей у сумі 48 тисяч гривень.

Під час затримання двоє співробітників міліції намагалися сховатися. Наразі всі четверо правоохоронців, які були задіяні в злочинних оборудках, затримані.

Слідчим відділом прокуратури Донецької області за даним фактом порушено кримінальне провадження за ч.1 ст. 14 ч. 2 ст. 307 ( незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів), ч. 3 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем) КК України.

Вирішується питання про обрання запобіжного заходу для затриманих міліціонерів.

Хід досудового розслідування перебуває під контролем прокурора області.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

178