Президент Національного олімпійського комітету України Сергій Бубка підкреслює , що готовий до тієї великої відповідальності , яка ляже на нього у разі обрання главою Міжнародного олімпійського комітету.

«На сьогоднішній день я готовий. Я пройшов серйозну школу у МОК , у Міжнародній федерації легкої атлетики . Я працював практично в усіх ключових комісіях МОК і зараз задіяний у кількох таких органах» , - сказав він в ексклюзивному інтерв'ю агентству «Інтерфакс-Україна».

Бубка також зазначив , що отримав дуже важливий досвід , очолюючи протягом 8 років НОК України. «Наша команда змогла обзавестися Олімпійським домом , який належить олімпійському руху України , ми впровадили і здійснюємо унікальні програми . За великим рахунком , такий активний олімпійський комітет складно сьогодні знайти . Ми сьогодні , можна сказати , законодавці мод», - вказав він.

За словами Бубки , подібний досвід роботи з колективом став тією платформою , яка дала йому можливість на практиці підготуватися до такої високої посади .

«Я такої відповідальності не боюся , бо все одно президент працює з командою. У МОК прекрасна адміністративна структура , де працюють висококласні фахівці , а я розумію і знаю , як управляти , як рухатися вперед , як працювати з державними структурами. НОК України налагодив чудові стосунки з керівництвом нашої держави , є підтримка з боку Президента , прем'єр-міністра , міністрів. Так , масштаби у МОК більші , але сама ідеологія , філософія - така ж», - упевнений він.

Вибори нового президента Міжнародного олімпійського комітету відбудуться 10 вересня 2013 року на сесії МОК у Буенос-Айресі.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

478