Заступник міністра закордонних справ Віктор Майко заявляє , що на сьогоднішній день шанси на підписання Угоди про асоціацію між Україною та Європейським Союзом під час саміту «Східного партнерства» у листопаді у Вільнюсі кращі , ніж будь-коли раніше.

Про це він сказав під час виступу перед студентами Київського інституту міжнародних відносин .

«Ще рік тому і в Україні , і в Європі про підписання Угоди про асоціацію панував досить песимістичний настрій . Але сьогодні шанси на укладення угоди кращі, ніж будь-коли раніше. Це визнають усі», - сказав Майко.

За його словами , це сталося завдяки тому , що в Україні здійснюються реформи і «революційними темпами змінюється законодавство» , повідомляє « УНІАН».

Як сказав Майко , протягом останніх місяців реформаторська активність була безпрецедентною. «Європа це бачить і робить висновки» , - додав він.

Як раніше повідомляв ForUm , Президент України Віктор Янукович запевнив , що Україна виконає умови , необхідні для підписання Угоди про асоціацію.

Саміт «Східного партнерства» відбудеться 28-29 листопада цього року у Вільнюсі. На цьому саміті Україна і Євросоюз можуть підписати Угоду про асоціацію за умови виконання офіційним Києвом трьох умов: реформування виборчого законодавства , розв’язання проблеми вибіркового правосуддя і продовження реформ у рамках виконання Порядку денного асоціації.

15 травня поточного року Європейська комісія схвалила проект рішення Ради ЄС щодо підписання Угоди про асоціацію з Україною .

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

136