Провідні американські законодавці можуть не підтримати резолюцію президента Барака Обами щодо ударів по сирійським військовим об'єктам, пише Washington Post.

Представники Демократичної та Республіканської партій заявляють , що початковий запит Білого дому на застосування сили проти Сирії буде переписаний у найближчі дні , щоб спробувати зміцнити підтримку у скептично налаштованому Конгресі. За даними видання , деякі законодавці висловили сумнів , що навіть нова резолюція отримає схвалення, особливо у Палаті представників .

«Я думаю , це буде дуже важко зробити» , - сказав конгресмен Том Коул (штат Оклахома). Коул додав , що поки він «не схильний » підтримувати будь-яке застосування сили проти Сирії.

Газета зазначає , що чиновникам Білого дому залишилося менше двох тижнів , щоб заручитися підтримкою у Палаті представників і Сенаті , які формально повертаються з літніх канікул 9 вересня. Очікується , що вони відразу ж почнуть обговорення військового вторгнення , голосування щодо якого очікується до середини вересня.

Нагадаємо , загострення ситуації у Сирії сталося 21 серпня. Деякі ЗМІ повідомили про хіматаку в околицях Дамаска , організовану військами уряду. За даними опозиції , кількість жертв склала 1,3 тисячі осіб.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

124