Україна ніколи не піде на здачу національних інтересів , національної безпеки і суверенітету заради дешевого російського газу.

Про це в інтерв'ю газеті Аль-Баян із Арабських Еміратів заявив міністр економічного розвитку України Ігор Прасолов.

«Хочу запевнити: заради дешевого газу Україна ніколи не буде використовувати як розмінну монету такі поняття, як національні інтереси , національна безпека і суверенітет . Ми це доводимо на практиці вже три роки» , - зазначив Прасолов.

Він нагадав , що Україна більше року обговорює можливість коригування підписаних у 2009 році газових контрактів , вважаючи їх невигідними , і наполягає на перегляді ціни поставок російського газу , повідомляє «Укрінформ ».

Міністр також зазначив , що питання стосовно рахунку у $7 млрд , виставленого Україні російським «Газпромом» , має вирішуватися з урахуванням правових , економічних та організаційних засад функціонування ринку , які визначені законом «Про засади функціонування ринку природного газу».

«У переговорах з Росією позиція України полягає в тому , щоб мати справедливі ринкові умови і розвивати проекти, які мають обопільну вигоду» , - підкреслив міністр.

Нагадаємо, Президент України Віктор Янукович пообіцяв , що Україна завжди буде відстоювати власні національні інтереси. «Захист наших національних інтересів . Ось за це ми боролися і будемо боротися. Не комусь догодити і зробити добре , а зробити краще нашій країні» , - сказав він і підкреслив , що у переговорах з Російською Федерацією щодо перегляду газового контракту не буде торгувати країною.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

565