Влада Сирії приготувалася до військового удару з боку західних країн.

«Ми очікуємо нападу у будь-який момент і ми готові у будь-який момент завдати удару у відповідь» , - заявив агентству France- Presse неназваний представник сирійської служби безпеки , повідомляє «Лента.ру».

Раніше в суботу Сирію покинули інспектори ООН , які займалися розслідуванням обставин хімічної атаки в околицях Дамаска 21 серпня. Їхні висновки поки невідомі , проте американська розвідка стверджує , що відповідальність за застосування хімічної зброї лежить на режимі Башара Асада. Внаслідок атаки загинули близько півтори тисячі мирних жителів. Влада Сирії відкидає свою провину , покладаючи відповідальність на війська опозиції.

Адміністрація Барака Обами вже заявила , що має намір провести обмежену військову операцію проти Сирії , втім президент США ще не прийняв остаточного рішення щодо цього. Керівництво Пентагону заявляло , що піде на військову операцію у Сирії тільки у складі міжнародної коаліції. Однак від участі в інтервенції вже відмовилися Великобританія , Німеччина та інші країни-учасниці НАТО .

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

275