Вуглегірська ТЕС, де в березні сталася пожежа, запрацює у грудні. Про це повідомив міністр енергетики та вугільної промисловості України Едуард Ставицький.

Після участі у засіданні комісії з організації та контролю за відновлювальними роботами на Вуглегірській ТЕС , міністр зазначив , що на сьогодні на станції виконано значний обсяг робіт з відновлення машинного залу першої черги .

За його словами , повністю встановлені всі кроквяні ферми (24 шт.) І двотаврові прогони (400 шт.), завершено встановлення у проектне положення покрівельних панелей машинного залу першої черги в кількості 11401 кв. метрів , виконано вогнезахисне покриття металоконструкцій , відновлені та введені в експлуатацію мостові крани №1 і 4 , завершено ремонт з випробуваннями турбогенератора №1 , а також триває ремонт турбогенератора №4 , повідомляє «УНІАН».

«Всі роботи ведуться за графіком , який раніше був затверджений урядом. У грудні цього року ми плануємо запустити перший і четвертий енергоблоки . У першому кварталі наступного - другий , а протягом 2014 року - третій енергоблоки» , - повідомив Ставицький , зазначивши , що на електростанції здійснюється не просто ремонт - відбувається її модернізація . Загальна вартість робіт , за словами міністра , становить близько 300 млн грн.

Модернізація Вуглегірської ТЕС здійснюється з урахуванням всіх екологічних норм , у результаті після введення в експлуатацію станції будуть зменшені викиди твердих речовин в атмосферу , введена в дію сучасна система сіркоочищення , що відповідає європейським стандартам.

Нагадаємо, 29 березня вдень на Вуглегірській теплоелектростанції виникла пожежа. Пожежа була ліквідована 30 березня о 05:41. Внаслідок пожежі один працівник станції загинув , кілька людей потерпіли. Вуглегірська ТЕС, яка налічує 2 тис. 836 співробітників, була повністю зупинена.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

628