Міністерство закордонних справ України закликає політичні сили не спекулювати на темі інциденту в Азовському морі , повідомили у Департаменті інформаційної політики відомства.

«Ми закликаємо всі політичні сили України не спекулювати на цій темі , переводячи її з правової площини в політичну , оскільки це тільки перешкоджає нашим зусиллям у цій справі , ускладнює переговорний процес з російською стороною» , - акцентував Кожара.

Він запевнив , що МЗС і надалі докладатиме максимум зусиль , щоб ситуація з громадянином України Олександром Федоровичем була оперативно врегульована.

Міністр зазначив , що ключовим завданням залишається питання зняття запобіжного заходу - підписки про невиїзд і якнайшвидше повернення Федоровича в Україну .

Як раніше повідомляв ForUm , Кожара висловив своєму російському колезі Сергію Лаврову стурбованість тривалою відсутністю належної реакції російської сторони на дії російських прикордонників в Азовському морі , які призвели до загибелі чотирьох громадян України .

У свою чергу , Генеральна прокуратура України направила міжнародно-правове доручення компетентним органам Російської Федерації про міжнародну правову допомогу у кримінальному провадженні щодо інциденту в Азовському морі

Нагадаємо, 17 липня близько 18:00 в Азовському морі в районі російського селища Воронцовка сталося зіткнення українського баркаса і катера берегової охорони прикордонної служби Росії . Рибальське судно перекинулося , внаслідок чого загинули два українці , ще двоє зникли безвісти , одного вдалося врятувати.

.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

609