Найближчим часом ціна золота буде підвищуватися. Цій тенденції сприятимуть можливі військові дії країн заходу проти Сирії , а також зростаючий попит на цей метал для формування резервів з боку країн, що розвиваються .

Таку думку висловила Марія Сальникова , експерт інформаційно-аналітичного центру FOREX CLUB в Україні .

За її словами , у разі початку військових дій в Сирії золото на світовому ринку може подорожчати на 8% - до $1517,6 за трійську унцію. У такому разі в Україні вартість 1 грама золота може підвищитися до 403 грн.

«Золото зараз переживає період волатильності , але в цілому попит на метал як захисний актив у світі зростає. Попит на золото з боку інвесторів у другому кварталі збільшився на 25,8% - до 370,7 тонн , з боку промисловості - на 4%, або до 679,8 тонн. Зниження ціни металу з початку року в основному мало спекулятивний характер , тобто продавали його переважно хедж та інвестиційні фонди» , - зазначила Сальникова .

За її словами , частка золота у золотовалютних резервах країн єврозони зберігається на рівні 12-15% , у той час як у країнах, що розвиваються, - нижче 10%. Експерт прогнозує , що центральні банки в довгостроковій перспективі продовжать купувати метал .

Традиційно під час початку воєнних дій інвестиції в золото ростуть , що підштовхує вартість металу вгору. Так , під час війни в Іраку за квітень-травень 2003 золото подорожчало на 8,05% - до $364,35 за трійську унцію.

Як повідомлялося раніше, з початку нинішнього року Національний банк України за січень-червень поточного року купив у резерви на внутрішньому ринку 1,1 тонни золота.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

225