У 2013 році безкоштовним харчуванням забезпечено 236 тисяч дітей , які потерпіли внаслідок аварії на Чорнобильській АЕС.

Про це , як передає кореспондент ForUm'у , повідомив сьогодні в ході робочої наради заступник директора Департаменту соціального захисту громадян , які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи , Міністерства соціальної політики України Сергій Кучеренко.

Він уточнив, що у поточному році безкоштовне харчування отримують 236 тисяч дітей у 1274 навчальних закладах 12 областей України .

При цьому чиновник нагадав , що в 2012 році правом на безкоштовне харчування користувалися 245 тисяч дітей.

«Сьогодні найбільша кількість дітей-чорнобильців проживає в Київській області - 72 тис. , у Рівненській - 66 тис. , Житомирській - майже 36 тис., що разом складає 74% від загальної кількості таких дітей» , - повідомив Кучеренко.

За його словами , у разі неможливості забезпечення безкоштовним харчуванням у навчальному закладі дітям виплачується грошова компенсація .

«У віковій групі від 6 до 10 років ця компенсація становить 180 грн, від 11 до 14 років - 185 грн, від 15 до 18 - 190 грн», - сказав він.

Всього, зазначив Кучеренко, у 2013 році Міністерством соціальної політики на безкоштовне харчування дітей-чорнобильців було виділено 494 млн грн.

Нагадаємо, міністр соціальної політики Наталія Королевська закликала керівництво навчальних закладів, батьківські комітети та громадські організації розробити спільно з профільним Міністерством нові умови проведення державних конкурсних закупівель у сфері дитячого харчування.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

339