Міністр соціальної політики Наталія Королевська закликала керівництво навчальних закладів , батьківські комітети та громадські організації розробити спільно з профільним Міністерством нові умови проведення державних конкурсних закупівель у сфері дитячого харчування.

Про це , як передає кореспондент ForUm’y , повідомила сьогодні в ході робочої наради міністр соціальної політики Наталія Королевська.

Зокрема , за словами міністра , система харчування дітей-чорнобильців в Україні працює не на достатньо якісному рівні.

«На жаль , ця проблема досі остаточно не відрегульована . Залишається питання про якість харчування , дотримання необхідних норм , наявність низки зловживань. Програма працює не досить якісно», - підкреслила вона.

За словами Королевської , у зв'язку з численними скаргами на порушення в ході організації харчування дітей-чорнобильців , Міністерством соціальної політики в червні цього року були створені спеціальна комісія і робоча група , які зібрали інформацію щодо порушень у цій сфері.

«За останній час у сфері харчування дітей-чорнобильців з боку санітарно-епідеміологічної станції було винесено 75 штрафів , притягнуто до відповідальності 12 осіб , винесено 15 приписів щодо усунення порушень і усунені від роботи 4 працівника харчоблоків», - повідомила міністр.

Крім того , за словами Королевської , Генеральна прокуратура притягнула до відповідальності 19 посадових осіб та відновила права на харчування близько 400 дітей .

У зв'язку з ситуацією, що склалася, міністр запропонувала підписати додаткові угоди з постачальниками послуг харчування , місцевим управлінням двічі на місяць , а в разі порушень негайно інформувати Міністерство соціальної політики про організацію харчування для дітей-чорнобильців.

Також Королевська акцентувала увагу на необхідності контролю за цим питанням з боку навчальних закладів , притягнення органами соціального захисту батьківських комітетів і громадських організацій.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

230