Залучені кошти допоможуть уряду частково компенсувати виплати щодо кредиту МВФ і підтримати рівень золотовалютних резервів.

Так експерти Райффайзен банку Аваль прокоментували наміри влади залучити позику в розмірі не більше 750 млн дол на строк до двох років.

Аналітики зазначають , що процентна ставка позик встановлена ​​ на рівні 6,5% , проте передбачена разова комісія в розмірі 3,02% в цілому має на увазі прибутковість трохи вище 8%. За їхніми словами , це приблизно відповідає поточному рівню прибутковості єврооблігацій з погашенням в 2015 році.

«Залучені кошти допоможуть частково компенсувати виплати за кредитом МВФ і підтримають рівень золотовалютних резервів», - стверджують у банку.

На думку експертів , з огляду на те , що ситуація на зовнішніх ринках далеко не найсприятливіша для нових ринкових запозичень, можна припустити, що розміщення буде швидше приватним.

Нагадаємо, згідно з постановою уряду №592 від 21 серпня , Кабінет Міністрів України вирішив здійснити державне зовнішнє запозичення у 2013 році на суму до $750 млн.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

175