Питання лікування екс-прем'єр-міністра Юлії Тимошенко за межами держави має вирішуватися у рамках законодавства України. Таку думку висловив Президент України Віктор Янукович.

«Ніхто це питання не знімає з порядку денного, воно є, існує , але підхід до цього питання може бути тільки у рамках існуючих законів», - сказав Глава держави в інтерв'ю українським телеканалам.

За його словами , існуюча законодавча база не передбачає такої можливості.

«Наші закони не передбачають таких умов на сьогоднішній день. Це всім відомо. Треба міняти ці закони і досягати такого рівня, який би дозволяв в окремих випадках комусь надавати такі повноваження. На жаль, в Україні таких повноважень ні у кого немає, і у Президента теж. Але гуманітарний підхід має бути, тому що випадки є різні», - сказав він.

Президент нагадав, що в Україні продовжує працювати спостережна місія Європарламенту Пета Кокса та Олександра Кваснєвського.

Нагадаємо, раніше лідер парламентської фракції Партії регіонів Олександр Єфремов заявив, що питання можливості лікування Тимошенко за кордоном є предметом роботи юристів.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

332