Національний банк України не планує найближчим часом знижувати рівень граничної суми готівкових розрахунків . Про це , як передає кореспондент ForUm'у, повідомила заступник голови Національного банку України Віра Ричаківська.

«Ми таку інформацію у НБУ ще не розглядали. Ми повинні повністю відпрацювати інструментарій і чітко зрозуміти , як ці нововведення працюють у радіусі 150 тис. грн», - заявила Ричаківська.

До того ж , за її словами , до такої форми розрахунків повинні звикнути люди , банки і нотаріуси .

«Зниження планки може бути забезпечене тільки тоді , коли буде забезпечена вся безготівкова інфраструктура. Самоціллю зниження бути не може» , - підкреслила вона.

Нагадаємо , постанова Нацбанку «Про встановлення граничної суми розрахунків готівкою» складається з двох пунктів , один з яких стосується бізнесу , інший - потенційних покупців квартир і дорогих авто.

Так , для бізнесу НБУ обмежив можливість розрахунків між собою готівкою не більше 10 тис. гривень протягом одного дня. Це обмеження стосується і підприємців , тому ті , хто отримує зарплату і належить до «спрощенців» , тепер у разі перевищення десятитисячної порогу отримають її частинами.

Крім того, громадяни не зможуть розраховуватися готівкою за товари чи іншу покупку вартістю більше 150 тис. гривень протягом одного дня.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

250