Президент України Віктор Янукович заявляє про обов'язкове проведення всеукраїнського референдуму у разі прийняття рішення про вступ до Європейського Союзу чи Митного Союзу.

За його словами , зараз мова йде не про вступ до Європейського чи Митного союзу, а про кроки України у відносинах з цими організаціями . «Ми з вами не знаємо, коли буде прийнято рішення про вступ до Європейського Союзу або в Митний Союз. І тоді в будь-якому разі нам не обійтися без референдуму» , - цитує слова Януковича прес-служба Глави держави.

Водночас Президент зазначив, що європейський вибір України закріплений у законі «Про засади внутрішньої і зовнішньої політики» і не підлягає сумніву.

«Ми визначилися сьогодні і заради цього ми прийняли закон в 2010 році, який визначає засади нашої зовнішньої політики. Це європейська інтеграція», - сказав Янукович.

Глава держави запевнив, що Україна виконає умови , необхідні для підписання Угоди про асоціацію. «Осінь цього року поставить крапку. Ми виконаємо всі умови. У цьому я не сумніваюся» , - підкреслив Янукович.

На його думку, більшість представлених у парламенті сил об'єднаються навколо вирішення цього питання.

«На сьогодні я не бачу ніяких перешкод для підписання цього документа. Тому я сподіваюся , що настане час - і це рішення буде прийнято» , - підсумував Президент.

Нагадаємо , саміт «Східного партнерства» відбудеться 28-29 листопада цього року у Вільнюсі. На цьому саміті Україна і Євросоюз можуть підписати Угоду про асоціацію за умови виконання офіційним Києвом трьох умов : реформування виборчого законодавства , вирішення проблеми вибіркового правосуддя і продовження реформ у рамках виконання Порядку денного асоціації .

15 травня поточного року Європейська комісія схвалила проект рішення Ради ЄС щодо підписання Угоди про асоціацію з Україною.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

399