Американські офіцери сумніваються у доцільності військового втручання у ситуацію в Сирії. Про це пише газета The Washington Post.

«Дехто ставить під сумнів доцільність використання військової сили як міри покарання, і припускає, що у Білого дому відсутня послідовна стратегія» , - зазначає журналіст Ернесто Лондоньо.

Як зазначає видання , головні побоювання офіцерів стосуються можливих непередбачених наслідків запуску крилатих ракет проти Сирії.

«Політики мають наївне уявлення про зобов'язання США в питаннях зовнішньої політики і про наслідки , які можуть бути» , - сказав відставний генерал-лейтенант Грегорі С. Ньюболд, який обіймав посаду директора об'єднаного комітету начальників штабів під час підготовки до війни в Іраку.

Морський піхотинець, підполковник, науковий співробітник Центру нової американської безпеки Гордон Міллер застерігає про «потенційно руйнівні наслідки , в тому числі про нову хімічну атаку та військову відповідь з боку Ізраїлю».

Нагадаємо, про застосування в районі Гута під Дамаском хімічної зброї стало відомо 20 серпня. Повстанці звинуватили у трагедії сирійську владу, однак офіційний Дамаск назвав подію провокацією з боку опозиції.

Президент США Барак Обама заявив , що розглядає можливість дводенного ракетного обстрілу Сирії в разі виявлення доказів застосування сирійськими військами хімічної зброї.

Потім Обама заявив, що втручання в громадянську війну не врятує ситуацію у Сирії, хоча остаточного рішення про початок військової операції в цій країні він ще не прийняв.

Британський парламент проголосував проти можливої ​​ військової операції проти Сирії. США дали зрозуміти , що як і раніше готові воювати в Сирії і без участі Великобританії.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

165